Bilderna


Tiaran o korsetten
Korsetten ligger oxå här hemma nu! Åh jag riktigt börjar se framför mej hur allt börjar ordna till sig nu!
Ringar
Inbjudningskorten
Nu ska det bara inhandlas lite detaljer till korten och skrivas flitigt, köpas kuvert o frimärken sen får vi se om just du får en inbjudan?!
Örhängerna

Här är örängerna jag ska ha på min stora dag!
Ballonger till festen
Klänningen blev mindre än väntat!
Inbjudningskorten
Nä fy vad nervös jag blir!
Ja jisses att jag våga!

Jag har köpt skorna...

Jag har köpt slöjan...

Jag har köpt korsetten...

2 alternativ
Jag har ca 1 vecka på mig att bestämma mej!


Denna skapelse kostar 3500kr


Och denna skapelse kostar 3000kr
Bilderna o klänningarna finns här
korsett
Ska jag ta det närmare bröllopet så kanske den inte hinner fram i tid fr England... ja problemen är stora!
Dessutom vill jag ju ha den på mej då jag ska prova klänningar... Hmmmm
Cash klirrat, plats o datum klirrat!
Jag o syrran drar ner till Tyskland o inhandlar drickat nu i september! Anledningen till att vi drar dit redan nu e för att sen kommer det att bli vinter o allas våra dubbdäck till snön är förbjudna nere i Tyskland! De ni! Så nu har ni lärt er nåt nytt!
Mat förslag
- Krämig potatissallad
- Pastasallad
- Grönsallad
- Tomat-& mozzarella sallad
- Baguetter, ost, smör
- Ostbricka, kex o frukter
- Hjärtbröd
- Fyllda ägg halvor
- Parmaskinka
- Kalkon skivor
- Rostbiff
- Olika korvsorter
- Snittar i tunnbröd med ishavsröra
- Oliver
- Soltorkade tomater
- Potatisgratäng
- Fläskfilé
- Kycklingfiléer
- Pajer- ost/skinka, Taco/köttfärs
- Köttbullar/prinskorvar
Ja vad tros om detta förslag på mat i februari??
Har lite o göra nu då!
12-6 månader innan:
- Bestäm datum
- Boka vigsellokal (kyrka, rådhus)
- Boka festlokal
- Gör en budget
- Boka bröllopsresa
6-5 månader innan:
- Bestäm bröllopets stil, samt klädsel
- Bestäm gästlista
- Boka catering/restaurang
- Bestäm meny och gör en inköpslista (om ni lagar maten själva) och börja köpa sådant som kan frysas in.
- Boka fotograf
- Boka bröllopssvit till bröllopsnatten
- Utse tärnor och marskalkar, eller vittnen om det är en borgerlig vigsel
- Utse toastmaster
Bröllop i februari
Alternativen vi har är 6feb, 13feb, 20feb och den 27feb... så vilken ska det bli?
Hmmmm....
tidigare bröllop!?
Elias dopdag?! 15 november.... det låter bättre! Eller om det nu måste prompt ske nästa år så tycker jag att vår förlovningsdag e en bra dag.. 14feb. Alla hjärtans dag! Det e ju så puttinuttigt så det finns inte! Det är ju inte en helg dag förstås... el jo en söndag... men det ska ju helst va en LÖRDAG!
Vi måste fundera mer på det här!
P har iaf pratat me kocken nu som vi ska ha på festen! Han ställer upp!
Ljus
Ja jag får se helt enkelt om det e detta jag kan tänka mej eller om jag vill ha annat på ljusen!

Brudtärnor*2
Blomblad på bordet

Att göra själv....
Superenkla rosor
Börja med att färga sockerpasta i rosa. Dela i tre delar och mixa i vitt i olika mängd i två av dem för att få nyansskillnader
Forma en liten kon, ungefär en halv centimeter kortare än du vill att rosen ska bli hög.
Tryck ut ett kronblad i handflatan. Gör ytterkanterna lite tunnare än mitten och botten. Vill den fastna så pudra lite florsocker under först.
Fukta nederkanten med lite, lite vatten och forma den runt konen. vattnet får bladet att fastna mot konen.
Linda in konen.
Fortsätt med flera små blad utanpå. Låt dem gå omlott.
Jag tycker inte att det gr något om bladen spricker lite i ovankant men det går att få ihop det med lite vatten om man vill.
Fortsätt med lite bredare blad.
Fortsätt med lager tills du fått den storlek du vill ha och böj ut bladen lite allt eftersom. Form även till botten lite.
Färdig på bara ett par minuter!
Allt kommer fr denna blogg
Sockerpasta
Sockerpasta
Så gör du din egen sockerpasta till tårtor och annat.
- Satsen räcker till att täcka en tårta på 25 x 10 cm hög.
Ingredienser:
1 msk gelatin
0.6 dl kallt vatten
1.25 dl glucos
1 msk glycerin
2 msk vegetabiliskt fett
ca 20 dl florsocker (skiktat)
2 droppar smak och färg
Om man så önskar maizenamjöl och extra florsocker att pudra arbetsytan med.
. Gör så här:
1. Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat.
2. Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt glukosen och glycerinet; blanda väl.
3. Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen, och tillsätt smak och ev färg.
4. Låt blandningen svalna tills den är finger varm.
5. Häll nu 10dl floursocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den fingervarma blandningen i brunnen och rör med en träslev, blanda succsesivt i resterande fluorsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len följsam och inte fastnar på dina händer.
6. Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera fluorsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).
7. Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.
8. Lycka till och hoppas det går bra!
Vaoo, hel impad!









Allt detta o mycket mer har Anna J.D Jacobsson gjort!
Funderar på om man kan härma lite till bröllopet, eller bara ungarnas födelsedag!
Jo hon impa verkligen på mig!
oj 17-18 bord blir det ju
Listan o d som blir över??
Men om det nu blir allihopen så räknar jag på 14st bord som blir ett E-formatering på! Sen blir det minst 2-3bord till maten, 1bord till tårtan o efterrätterna, 1 bord till baren... har säkert glömt nåt bord nu...
Men iaf listan som jag har gjort blir lite knepig o beräkna då det kan försvinna 2bord fr sittplatserna o då står jag helt plötsligt med en massa tjafs över. Tänkte oxå på det att vad ska jag göra av me alla prylar efteråt? Ska man be gästerna plocka me sig lte karaffer o servetter o kanske en duk när de lämnar festen?? Ha ha ha, vilken syn!
Om inte annat har man en jäkla massa presenter framöver till folk!
En sisådär 15 vattenkannor o en 15st karaffer!
Ett senare problem!
Glashjärtan

Ska man våga??
Droppe i vinklad brudhållare med bl a björkris, elegansnejlika, lövkoja och brudslöja. Vinklad brudhållare kan du köpa hos WedShop.se.
Material:
- 7 kvistar rosa lövkoja
- 10 stjälkar elegansnejlika i 2 rosa/lila nyanser
(Ev mindre, beroende på hurpass utslagna nejlikorna är)
- 2 stora kvistar brudslöja
- 1-2 kvistar lila limonium
- 4-5 läderblad
- 2-3 kvistar fjädersparris
- 1 liten bunt grönfärgat björkris
- Oasishållare, vinklad brudhållare. Finns endast i vit plast
- Ev några meter matchande sidenband för att pryda hållarens handtag
Verktyg:
- Hobbykniv
- Sax
- Ev limpistol och limstavar för att limma fast sidenband på handtaget
Gör så här: | |
1. Lägg oasishållaren i blöt i ljummet vatten i ca 5 minuter. Låt oasisen ev droppa av lite. Ställ hållaren i en stabil vas eller dylikt, så du kan jobba med båda händerna. Tänk på att bukettmaterialet (blommorna, kvistarna och bladen) måste stickas in några centimeter i oasisen, så att det inte kan falla ur. Bukettmaterialet snittas allteftersom man sticker i den i oasisen. | |
![]() 2. Börja med att sticka läderbladen ytterst i oasisen som en krans. Det längsta läderbladet ska riktas nedåt. | |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
![]() | |
9. Gör ett skaktest! Vänd buketten upp och ner och skaka på den lite. Inga blommor får falla ur! Det är viktigt att kolla detta direkt, så blommorna inte faller ur buketten på bröllopsdagen. | |
![]() | |
Ungefärlig materialkostnad: 500 kr Priset på buketten kan variera rätt kraftigt, beroende på var man köper materialet och hur mycket man använder. De blompriser jag räknar på är från blomaffär, pga kvaliteten på varorna. |