Ska man våga??

att göra detta själv dagen innan bröllopet?

Vårig droppbukett i hållare

Droppe i vinklad brudhållare med bl a björkris, elegansnejlika, lövkoja och brudslöja. Vinklad brudhållare kan du köpa hos WedShop.se.

Material:
- 7 kvistar rosa lövkoja
- 10 stjälkar elegansnejlika i 2 rosa/lila nyanser
(Ev mindre, beroende på hurpass utslagna nejlikorna är)
- 2 stora kvistar brudslöja
- 1-2 kvistar lila limonium
- 4-5 läderblad
- 2-3 kvistar fjädersparris
- 1 liten bunt grönfärgat björkris
- Oasishållare, vinklad brudhållare. Finns endast i vit plast
- Ev några meter matchande sidenband för att pryda hållarens handtag

Verktyg:
- Hobbykniv
- Sax
- Ev limpistol och limstavar för att limma fast sidenband på handtaget


Gör så här:
  1. Lägg oasishållaren i blöt i ljummet vatten i ca 5 minuter.
 Låt oasisen ev droppa av lite.
 Ställ hållaren i en stabil vas eller dylikt, så du kan jobba med båda händerna.
Tänk på att bukettmaterialet (blommorna, kvistarna och bladen) måste stickas in några centimeter i oasisen, så att det inte kan falla ur.
 Bukettmaterialet snittas allteftersom man sticker i den i oasisen.
 
2.
 Börja med att sticka läderbladen ytterst i oasisen som en krans. Det längsta läderbladet ska riktas nedåt.
 3. Stick sedan i de längsta björkkvistarna runt om. Samma sak här. De allra längsta ska peka nedåt. Låt björkkvistarna vara rätt långa, de kommer delvis att döljas av blommorna, men de ska sticka fram och synas och ge buketten ett lite "busigt" intryck. Lämna några kortare björkkvistar till senare.
 4. Fyll ut oasisen med småkvistar av fjädersparris. De kan vara av lite olika längd. Dels ska fjädersparrisen fylla ut, men den får gärna sticka fram och synas också.
 5. Fortsätt att fylla ut oasisen med småkvistar av brudslöja, tills oasisen nästan inte syns längre.
 6. Fyll på med småkvistar av limonium på samma sätt.
 7. Dags för lövkojan. Ett par tre kvistar bör vara rätt långa och riktas nedåt. De andra stjälkarna kan delas upp i flera delar och fördelas över buketten så det ser jämnt och snyggt ut. Tänk återigen på, att man måste sticka ner stjälkarna några centimeter, så att blommorna inte kan falla ur. Lövkoja har rätt tjocka stjälkar, så det är extra viktigt här!
 8. Sist men inte minst sätter man i elegansnejlika. Samma sak här. De längsta stjälkarna riktas nedåt. Det är snyggt att blanda nejlikor som slagit ut olika mycket och även knoppar har sin charm. Nu kan man passa på att fördela de kortare björkkvistarna här och där i buketten.
 9. Gör ett skaktest! Vänd buketten upp och ner och skaka på den lite. Inga blommor får falla ur! Det är viktigt att kolla detta direkt, så blommorna inte faller ur buketten på bröllopsdagen.
 10. Om man använder en vanlig vit plasthållare, kan man fästa ett matchande sidenband runt bukettens handtag med hjälp av en limpistol. Många bryr sig inte om att ordna handtaget, men det tycker jag är synd, för det är en del av buketten och ett vitt plasthandtag som syns ser billigt ut.



Ungefärlig materialkostnad: 500 kr
Priset på buketten kan variera rätt kraftigt, beroende på var man köper materialet och hur mycket man använder. De blompriser jag räknar på är från blomaffär, pga kvaliteten på varorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0