Sockerpasta

För o kunna skapa fina konstverk som de i det tidigare inlägget har jag googlat fram receptet för Sugerpaste...


Sockerpasta

Så gör du din egen sockerpasta till tårtor och annat.

- Satsen räcker till att täcka en tårta på 25 x 10 cm hög.

Ingredienser:

1 msk gelatin
0.6 dl kallt vatten
1.25 dl glucos
1 msk glycerin
2 msk vegetabiliskt fett
ca 20 dl florsocker (skiktat)
2 droppar smak och färg
Om man så önskar maizenamjöl och extra florsocker att pudra arbetsytan med.


. Gör så här:

1. Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat.

2. Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt glukosen och glycerinet; blanda väl.

3. Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen, och tillsätt smak och ev färg.

4. Låt blandningen svalna tills den är finger varm.

5. Häll nu 10dl floursocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den fingervarma blandningen i brunnen och rör med en träslev, blanda succsesivt i resterande fluorsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len följsam och inte fastnar på dina händer.

6. Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera fluorsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).

7. Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.

8. Lycka till och hoppas det går bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0